31
Задай своя въпрос
Въпрос зададен от атанас цветанов 15.04.2016, 17:47
борислав витков позвъни ми санкт- петерсбург
Въпрос зададен от Майя Дойчинова 27.05.2014, 12:14
Дано сайтът ви да е все още активен! Аз имам огромна молба: откраднаха ми телефоните и загубих връзката с роднината си Виктор Христов, просто му кажете да ме набере. Благодаря ви.
Въпрос зададен от Valentina 19.10.2011, 20:47
Moje li i az da se kandidatiram? Sled kato vsichki se kandidatiratee .. studenti kvi li ne .. i az znachi moga vladeq angliski i ispanski semeina sum s 1 dete na 30 godini sum
Въпрос зададен от stanislav srbina 18.10.2011, 17:43
Ivane ima edna evangelska crkva hto nezemete da i pomognete ta te dori i biblii si nemat odite da im kupite be hora pa moje i da glasuvat za va 90 4oveka sa v romskata mahala evangelisti potarsetegi tel 0878710811 pastora se kazva Petar Cokov
Въпрос зададен анонимно 17.10.2011, 19:09
г-н Гавалюгов защо не се кандидатирахте за кмет на Ботевград ?
Въпрос зададен анонимно 16.10.2011, 12:33
От както Петко Маринов пое директорския пост училището започна по
малко да се оправя :

- Добри учители !
- Изключване на непристойните ученици !
- Боядисване на училището и на физкултурния салон !
- Нова чешма която беше нужна !
- Откриването и мулти-медиен център който учениците да могат да посещават !
- Откриването на новати компютърни зали !

Бих казала че от както г-н Петко Маринов пое директорския пост, това училище се оправя постепенно ! Това е изводът от всичките посочени неща и най- вече на работата на всички учители и тяхното отношение и труд към учениците и техните постижения !
А вие какво мислите по този въпрос ?
ТОП ПРЕПОДАВАТЕЛИ В ОУ "Васил Левски" всички преподаватели
Въпрос зададен анонимно 15.10.2011, 21:42
Защо не публикувате веднага задаваните ви въпроси?
Въпрос зададен анонимно 15.10.2011, 21:41
Какво е отношението ви към новостроящото се сметище?
Въпрос зададен анонимно 15.10.2011, 15:33
Какъв тур из образователни институции? Ще се сети ли някой за едно забравено от бога училище, до зората на демокрацията най-голямото в Софийска област, а понастоящем с най - просторната пустееща база? Или ще продължим да насърчаваме извозването с автобуси, леки автомобили и подминаването пеша на стотици ученици и родители, за които това е най-близкото училище. Да не забравяме, че голяма част от кандидатите за управление са негови възпитаници, а сега поучават учителите си какво не са направили, за да си привлекат ученици! Ще предложите ли за 100-годишния юбилей на училището закриването му, което е най-достойният подарък за тази годишнина?
Въпрос зададен анонимно 14.10.2011, 09:01
Защитавате ли тезата, че по общественоважни въпроси, като строителство на завод за отпадъци за три общини ,включително и депо за отпадъци за три общини,следва да бъде проведена широка дискусия с обществеността в Ботевград.Известен ли ви е факта, че язовер Бебреш не е за питейни нужди, а за напояване,собственост на Напоителни системи и със съмнително/няма такава/ изградена охранителна зона за физическа защита.Какъв е вашия коментар?
Отговор от Тихомир Найденов 14.10.2011, 15:45
Въпросът ви е почти риторичен. Разбира се, че трябваше да се проведе такава дискусия, но както и с новата спортна зала нещата се решиха и просто се сведоха до знанието на обществеността...

Лошото е, че депото вече се строи и каквото и да си говорим и обсъждаме сега ще е закъсняло. Аз лично не съм запознат много добре с проекта за новото депо и дали това е бил най-оптималния вариант ще видим за в бъдеще. Лошото е, че милиони левове ще бъдат вложени в него и ако се окаже, че разположението или самия начин на изграждането му е неудачно и примерно застрашава здравето на хората и животните в региона, ще е вече твърде късно.

Не съм запознат със собствеността на язовир Бебреш, но си спомням, че при едно засушаване се появха скелети на крави, коли и какви ли не още боклуци, което показва че подобна охранителна зона и да има по документи, дефакто не функционира и би следвало да бъдат взети съответните мерки. А защо досега не е направено и кой реално отговаря за поддръжката на този обект не съм запознат, но ако Вие имате по-конктретни данни и информации не се колебайте да ни я изпратите за да поставим този въпрос пред общ. администрация, съвет и въобще обществеността на Ботевград.
Въпрос зададен анонимно 13.10.2011, 20:01
ихте ли отбелязвали датата и часа на зададените въпроси и дадените отговори. Бпагодаря
Отговор от Тихомир Найденов 14.10.2011, 15:26
Отбелязват се от самото начало - в тъмно синята лента, където пише "Въпрос зададен от ......" и в десния и' край пише датата и часа на въпроса. По същия начин се визуализират и датата и часа на отговорите (те са в зелена лента).
Въпрос зададен от Ц.А.Г. 11.10.2011, 19:54
Мястото на креативния, взискателен и непримирим избирател:)
Описание
Много искам това да е проект, основан на сътрудничеството. Иначе няма да просъществува и няма да има смисъл от него. Подходът е много прост: ние събираме идеи заедно тук, а конкурентни щабове ги четат, адаптират ги и ги влагат в програмите на своите кандидати. После претендентите се сблъскват и се противопоставят с аргументи, генерирани отново тук. Това е ситуация "печелиш- печелиш", а не формат " ако аз печеля - ти губиш". Защо? Защото възможността да се използва вече натрупан опит и ноу-хау ще донесе полза на всички играчи и най-вече на нас потребителите на управлението, което ще ни предостави победилият състезател през следващите 4 години.
Затова качвайте тук всичко, което ви се струва иновативно и напредничаво в управлението на общините в България, Европа и по света - добри практики, програми за управление на кметове, граждански проекти, изследвания, анализи, статии, снимки, презентации, видео, ваши предложения и разработки, мечти, графити и рисунки - всичко, което може да захрани местната кампанията с нови идеи и да нагнети истински и здравословен предизборен дебат.
Да провокираме кандидатите, като ги въоръжим с модерни, предизвикателни и креативни решения и алтернативи.
Да го направим :
• защото няма нужда топлата вода да се открива отново и отново;
• защото заслужаваме просветени кметове и съветници;
• защото искаме управление, използващо съвременни и ефективни технологии, създаващо политики, базирани на доказателства (изследвания), но също така и на сътрудничество.
Отговор от Тихомир Найденов 14.10.2011, 17:04
Радвам се, че виждате нещата по този начин. Аз лично много бих се радвал ако нещо от нашите идеи поместени като отговори или други предложения на граждани, свързани с наболяли въпроси в нашата община бъдат взаимствани и приложени на практика, дори и от други общ. съветници.

В края на краищата моето, а и сигурен съм, на повечето хора от листата желание е не просто да станат общ. съветници, а нещата, за които се кандидатираме да започнат да се случват и да се подобри живота на всички в общината.
Въпрос зададен анонимно 11.10.2011, 19:20
Посрещнаха знамената, отрупаха с цветя учителите и се запътиха към класните стаи. Да не е от тази, но от следващата седмица започва дертът за школниците.
Местните управници пък направиха тур из образователните институции, къде лично, къде само „словом", а след броени дни и те застават пред черната дъска. Сесията на изборите наближава и тепърва ще трябва да обясняват заученото от минали години. Гласоподавателите може и да са по чиновете, но вече влизат в ролята си на изпитващи. От тях зависят темите, те задават неудобните въпроси, и баницата, и ножа са в ръцете им. Сега е времето на истината, защото поправителният курс ще дойде след още четири години. Децата имат право на грешки, това обаче не важи за възрастните. Кой какви поуки си е взел ще се разбере на 23 октомври. Дотогава-не ги жалете, а изпитвайте. Защото после ще ви съдят днешните първолаци. А дори самите те бързо ще усетят, че да стоят на един чин с двойкаджии, не е в техен плюс.
Отговор от Тихомир Найденов 14.10.2011, 15:21
Интересно и доста вярно четиво за размисъл. Дано повече хора го прочетат и отделят време да "поизпитат" канидидат управленците :)
Въпрос зададен от питащ 11.10.2011, 09:06
Одобрявате ли досегашната практиката за рхабилитация на улиците и полагане на асфалтово покритие ,преди да бъдат подменени подземните комуникации най- вече ВиК ?Ако не одобрявате тази практика,какви действия като общински съветници ще предприемете за прекратяването на този начин на работа?
Ще поставите ли на дневен ред въпроса за общия градоустройствен план на града и в частност, защо до ден днешен градското гробище фигурира като парк,предвид че до същото се строят жилищни и обществено-обслужващи сгради без никакви хигиенно-защитни разстояния?
Отговор от Тихомир Найденов 13.10.2011, 20:55
В интерес на истината в последно време, рехабилитацията на улиците, включва и подмяна на водопроводната мрежа, което е разбира се е правилно и така трябва да бъде. Преди време наистина се асфалтираха улици изцяло без да се подмени подземната комуникация под тях, което разбира се е нелепо и многобройните аварии на ВиК мрежата в последствие го доказаха...

Това, което на мен никак не ми допада е, че при ремонта на тротоарите, те биват асфалтирани. Асфалтовата настилка съдържа битум, който е остатъчен продукт при преработката на нефта и съдържа редица канцерогенни вещества и при силно нагряване се получава втечняване и съответно изпарение на тези вещества. Освен това, при необходимост от някакво преминаване на дадени комуникации, било то газ, вода, канал, Интернет и кабелна или нещо друго, този асфалт трябва да се реже и ще останат доста грозни кръпки. Отделно за мен лично, тази настилка е крайно неестетично и грозна. Само за пример - по-малките и бедни общини Правец и Етрополе също сменят настилката на тротоарите, но използват много приятни бетонни плочки, които освен, че стоят естетически по-добре, са и по-лесни за поддръжка.

Неприятно впечатление прави и факта, че се форсират ремонтните работи в момента и се асфалтира и по тъмно и под проливен дъжд, което няма как да не доведе до по-некачествено изпълнение и съответно по-нетрайно покритие.

Колкото до общия градоустройствен план - не съм добре запознат с материята в момента и не бих могъл да взема отношение, но с удоволствие бих приел Вашето мнение и предложения по въпроса и ако имам възможността ще го поставя пред общинския съвет и администрация.

Наистина е доста странно как може да има жилищни и търговски сгради в такава непосредствена близост до градското гробище. Поне доколкото съм запознат хигиенно защитната зона е в рамките на 300 метра за жилищни зони, което в Ботевград така или иначе е нарушено, тъй като и двата квартала (Нов и Стар Изток) са всъщност доста по-близо до гробищния парк от въпросните 300 метра.
Въпрос зададен от Недкова 10.10.2011, 21:04
Господин Гавалюгов,новата зала отговаря ли на всички изисквания за провеждане на международни състезания?Говори се ,че няма тренировачна зала а това е изискване.Запознат ли сте с проекта и ако не става за международни турнири,защо ще се строи.Или е предизборна програма та кмета.
Въпрос зададен от Краси Тончев 10.10.2011, 20:27
Много се радвам ,че повече млади хора стават все по-активни в политическото и обществено пространство.Вие вече имахти представители в местната власт но резултат?
Моля да ми отговорите, ако има балотаж между Георгиев и друг кандидат кого бихте подкрепили?Липсата на отговор е също отговор.Успех ви желая!
Отговор от Тихомир Найденов 10.10.2011, 22:11
Не знам какъв резултат може да се очаква от един единствен общ. съветник. Все пак по инициатива на Иван Гавалюгов се случиха доста положителни неща свързани с професионалния и масовия спорт в общината, въведе се едно по-оптимално управление на общинските финанси насочени в баскетбола и издръжката на спортна зала "Балкан. Но най-важното за мен бе това, че обществеността, посредством сайта ни botevgrad.com беше информирана за всичко хубаво и не чак толкова, случващо се в общината. Аз лично смятам, че не е малко.

Дали на балотаж или сега, мнението ни за подкрепа на някой от кандидат кметовете поне за мен не се променя. Аз лично имам свои пристрастия, но те не са официална позиция на листата ни.

Благодаря за пожеланията и също Ви желая успешна кампания.
Въпрос зададен от умник 10.10.2011, 14:19
Г-н Гавалюгов,
благодарим Ви за това,което правите за развитието на спорта в Ботевград и най-вече за БАЛКАН,който ни помага да разпусем и да порадваме по време на сезона.
Въпрос зададен анонимно 10.10.2011, 09:13
Ако бъдете избрани за общински съветници, ще предложите ли да бъде извършен одит на продадените общински имоти ,дали са продадени под пазарната цена,извършени заменки на общ.имоти,както и одит на извършени обществени поръчки, примерно от сметната палата?
Благодаря предварително за отговора.
Отговор от Иван Гавалюгов 10.10.2011, 18:26
По закон, общинските имоти се продават след одобряване на минимална тръжна цена и процедура от Общинския съвет. Силно се съмнявам, че има начин, по който документално да се продаде даден им под одобрената минимална продажна цена. Има обаче много начини, по които реално заплатената стойност за един имот може да бъде по-ниска. Един от начините е чрез връщане на средства чрез различни схеми за закупуване от страна на дадената Община на стоки и услуги, предоставяни от заинтересовани фирми. Не мисля да изпадам в подробности и да обяснявам как вероятно се случват "нещата", нищо не мога да твърдя категорично, защото не съм пряк свидетел, но с голяма вероятност допускам, че това се случва.

Всичко това го пиша във връзка с въпроса за проверки, одити и т.н. Убеден съм, че една проверка, ще покаже че всичко се прави законно и според приетите процедури. Одити от сметната палата и сега се правят на всички общини, но друг е въпросът, как се правят и как се интерпретират резултатите. Всички видяхме как Цв. Цветанов излезе "сух" от случая с шестте му апартамента, като всички проверки показаха че документално всичко е изрядно, нищо че се наложи родителите на жена му да бъдат включени в схемата.

Считам че занапред, ако искаме до голяма степен да има прозрачност по отношение на конкурси, тръжни процедури и т.н, всички те трябва да станат публични и открити и на тях да могат да присъстват всички граждани. Трябва да се подобрят значително начините и средствата за осведомяване, от страна на Общината, относно намеренията, процедурите и резултатите за всички обществени поръчки и продажби.
Въпрос зададен анонимно 09.10.2011, 21:29
za kakvo lajete horata kakvo 6te napravite.
vsi4ki znaem 4e 6te pravite kakvoto vi kaje na6iq mil kmet
Отговор от Тихомир Найденов 10.10.2011, 22:02
Вероятно сте забравили, че кметът все още не е избран... Може пък да имаме кметица, все пак участват и две дами :)

Мисля, че въобще не е редно да отправяте такива нападки, след като водачът на нашата листа вече беше част от общ. съвет и показа активна гражданска позиция и собствено мнение по много решения и докладни на досегашния кмет.

Но изборът си е Ваш - ако смятате, че други ще защитават интересите Ви по-добре - гласувайте за тях. Все пак не забравяйте интересната трансформация и преливане на някои съветници от една група в друга и четири годишното гласуване "ан блок" на "уж" различни формации...
Въпрос зададен от Веско 09.10.2011, 12:42
Благодаря Иване , Тишко и компания ! Супер сте , няма значение кой ще спечели. Само да е към по-хубаво и коректно управление. Поздрави ! Благодаря за Хубавите думи !
Отговор от Тихомир Найденов 10.10.2011, 21:54
Веско, благодаря и аз и ти пожелавам успех!

И дано наистина вървим към по-хубаво и коректно управление, въпреки че имам някои съмнения по въпроса...
Въпрос зададен от Yonka 08.10.2011, 21:32
Kakvo shte napravite zanapret ako vi izberat
Отговор от Тихомир Найденов 10.10.2011, 21:52
Много общ въпрос, трудно е да се отговори еднозначно. Зависи какъв резултат ще постигнем, какъв ще е състава на общ. съвет и разбира се, кой ще е кмет...

Все пак, както и досега може да разчитате, че ще бъдете информирани за случващото се в общината и участието ни в сесиите и евентуално комисиите на общ. съвет няма да бъде само проформа, както направиха редица други общ. съветници в предишния...
Въпрос зададен анонимно 07.10.2011, 22:33
Кой е лидера на Вашата партия?Дайте повече информация.
Отговор от Борис Борисов 07.10.2011, 22:38
Общество за Нова България /ОНБ/, е независима политическа организация, обединяваща млади хора в името на общи идеи и ценности, чрез които искаме да променим страната, в която живеем. Това, което ни мотивира е вярата, че заедно можем да помогнем на България да бъде проспериращ член на Европейският съюз. Ние вярваме, че младите хора са носители на огромен потенциал и могат да го направят.


Калоян Методиев - Председател

Калоян Методиев е роден на 24 април 1976 г. в София. Завършва 133 СОУ „Ал. Пушкин" с хуманитарен профил и руски език. През 2001 се дипломира като магистър по политология в СУ"Св. Климент Охридски". Специализира Външна политика и Национална сигурност в същия университет. Стажант в Европейския парламент в Брюксел. В периода 2003-2005 е председател на Младежкия съюз на демократичните сили. През 2008 год. завършва психология във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Управител на частна фирма. Женен с две деца.
Въпрос зададен анонимно 07.10.2011, 17:15
v vahiqt sait mnogo loho se iskazvate za romite vinagi v vahite novini 4etem cigani napravili edi kakvo ili ciganin e napravil tova a zahto ne ste obektivni i s bg tehnite imena ne pihete a samo B.H e napravil tova ili onova
nqma da imate glasove ot romskata obhtnost no vse pak vi jelaq uspeh
Отговор от Тихомир Найденов 10.10.2011, 21:47
Категорично не съм съгласен с Вас - новините в сайта botevgrad.com са напълно безпристрастни и ако има написано нещо лошо за даден човек, било то етнически българин, ром, арменец или турчин то това си е само негова лична "заслуга".

А пък вие се замислете защо толкова често ромите присъстват в криминалната хроника и каква е вината на сайта ни в случая....

Колкото до гласовете в махалата - мисля, че няма балами, които да не знаят как се случват нещата там. Доста жалко е за България, че точно там се регистрира най-високата избирателна активност...
Въпрос зададен от ama mnogo anonime 07.10.2011, 17:11
vie gospoda ste ste poslednata dupka na kavala ili meko kazano vobhte nqma da stignete do obhtinskiq savet zahtoli ami prostoe tova e obhtinski savet a ne Parlament da razrehite vsichko kakvo ste odgovorili na horata taka ne stava pitaite Bate goho tulata edno nehto kato ne stava s pari to stava ama s mnogo mnogo pari razbrahte li li4no as i moeto semeistvo nqma da glasuvame za nikoi ne iskame nikoi da naznachavam na rabota zahtoto vseki obehtava promqna i nakraq kato lapne kokala zabravq za kakvo sme go izbrali
Отговор от Тихомир Найденов 10.10.2011, 21:42
Благодаря Ви за мнението, но си позволявам да не се съглася с него.

Първо професионалните и чисто човешките качества на хората в тази листа категорично не попадат в категорията "последна дупка на кавала". Не смятам, че който и да е от нас има някакви болни амбиции за влизане в общинския съвет и евентуално управление, така че евентуален изборен неуспех нито ще ни промени живота, нито ще ни разколебае в нашите възможности и качества.

Второ - имайте предвид също, че общ. съветници не се назначават на работа и участието в заседанията не носи някакви особени финансови дивиденти. Поне за мен, участието в общ. съвет би било по-скоро сериозно задължение и отговорност и в личностен план доста вероятно ще ми носи повече негативи, отколкото позитиви.

И накрая - единственото, което обещаваме, е че ще работим за една община в която ще се случват или поне ще се върви в посока на нещата описани в раздела "Защо се кандидатираме". Ясно е, че това ще се случи само ако максимален брой хора се опитват да сторят същото. Не гласувайки, Вие сами се обричате на трайно запазване на досегашното статукво!
Въпрос зададен от Радмила 07.10.2011, 16:58
Иване , какво мислите за участието на вашия бивш кадър В. Василев , ще го подкрепите ли !?
Отговор от Иван Гавалюгов 08.10.2011, 10:13
Смела и отговорна стъпка от негова страна. Пожелавам му успех. Като цяло се надявам все повече млади хора да участват в управлението на общината.
Въпрос зададен от НИКОЛАЙ НИКОЛОВ 06.10.2011, 15:59
Въпросът ми е следният,какви са вашите насоки за реализиране на идеите прокламирани на първата страница в сайта,защото надявам се и сами са давате сметка,че е много лесно да се дават добри пожелания,но трудното е да се даде конкретно разрешение.Не смятате ли,че е редно да имате много по-обширна и ясна платформа,на която да стъпите,защото макар хората в общината да ви познават и имат представа какви са вашите професионални качества и упехи,мисля че е редно да им покажете как смятате да работите.Хм,напомняте ми малко на мисълта на Чърчил,че е редно да се гласува,за който обещава най-малко,защото вероятността да те излъже е най-малка.Но извън този ред на мисли искам да ви похваля за откритостта,с която излизате и отговаряте на хората.Защото хем ние ще ви разберем много по-добре,хем вие може да разберете проблемите на хората,а и не на последно място вашите грешки.
Отговор от Тихомир Найденов 06.10.2011, 19:21
Напълно сте прав - това, което искаме е много трудно да се случи в рамките на един мандат, дори и да успеем да участваме в управлението на общината - нещо което е все още твърде неясно. Няма как да се дават каквито и да било обещания за нещо, което може и да нямаш възможността да приложиш. Аз лично мога само да обещая, че ще направя всичко възможно да следвам интересите на Ботевградската общественост и както и досега да сте информирани за случващото се в общ. администрация и общ. съвет.

Всичко останало би било просто популизъм, защото ако се запази досегашното разпределение на местата в общ. съвет, предложенията идващи от общ. съветници от неуправляващото мнозинство, като по правило се отхвърлят и дори на мен да ми се иска да се въведе примерно миене на улиците поне три пъти годишно, това ще си остане само едно отпаднало предложение...
Въпрос зададен анонимно 06.10.2011, 15:14
С какво можете да помогнете на малкия бизнес , като съветници ? Иначе , г-н Гавалюгов , харесва ми вашия консерватизъм относно , реда и възпитанието на подрастващите.
Отговор от Тихомир Найденов 06.10.2011, 19:10
Мерките за подкрепа на малкия и средния бизнес са приоритет предимно на държавата и има редица програми с еврофинансиране, насочени именно към тези тип компании.

Все пак общината може да подпомага местния бизнес като определи по-ниски местни данъци и такси, тъй като в момента за мен те са необяснимо високи. Давам пример - съвсем доскоро таксата за строително разрешение (одобряване на строителни книжа + издаване на разрешението за строеж) беше около 16 лв. на кв. м, което е почти 50% повече, от таксата да построиш същия обект, например до Румънското посолство или на бул. Мадрид в столицата София! Таксите бяха намалени в началото на годината до 12.5 лв. на кв. м., което все още е много над нормалните за град като Ботевград нива.

Още по необяснима е такса смет за юридическите лица - 16 промила от дан. оценка на недв. имот, (вече намалени на 12) са една изключително висока такса, която може напълно да "изяде" печалбата на по-малки фирми. Давам пример - Имот, който се оценява на 400 000 лв., но в момента не се използва ще трябва да заплати близо 5000 лв.такса смет, дори да не генерира и едно кошче боклук.

Патентните данъци в Ботевград сa средно около два пъти по високи от тези в Правец и Етрополе и са съизмерими с тези в София, което също би могло да се прецизира.

Положителната инициатива за 20% отстъпка при предплащане, както и електронните справки за размера на данъците, трябва да се запазят и доразвият.
Въпрос зададен от Нико 06.10.2011, 15:13
Г-н Гавалюгов,
Вие като основна движеща сила в баскетбола в Ботевград,мислите ли че шансовете за постигане на нещо значително както преди 1 сезон 2009/2010 са налице и сега.Знам,че тук става въпрос за предизборна кампания и т.н,та въпрос по темата,стигат ли средствата от общината за спорта в Ботевград след като вие сте в основата БАЛКАН и вие сте един от инвеститорите,за никой не е тайна,че кмета на няколко пъти посегна на баскетбола в града и ние феновете не сме много оптимистично настроени към така наречените обещания за нова зала и едва ли не шампионски отбор.
Отговор от Иван Гавалюгов 08.10.2011, 10:49
Смятам, че ролята на Общината по отношение на спорта в града, трябва да бъде следната:
1. Да изгради , поддържа и стопанисва материална база, която да отговаря на всички необходими стандарти и добри практики на съответния спорт, който се развива в общината.
2. Да финансира изцяло или поне в голяма степен издръжката на детско-юношеските школи, съобразно целите и резултатите на всеки един клуб
3. Да подпомага финансово професионалния спорт, но в съвсем разумен размер и след внимателна преценка на нуждите, целите и ефективността на вложените средства.
4. Да стимулира, организира и развива масовия спорт, чрез най-различни спортни мероприятия и дейности, в различни видове спорт, които дейности да осигуряват необходимата масовост и да обхващат всички възрастови групи от населението.

Това са само общите насоки, темите по които могат много да се развият и конкретизират.
Много важно е спортните клубове в града да намерят в лицето на Общината опората и сигурността на един надежден съмишленик и партньор, чиято помощ е безкористна и само и единствено в името на възходящото развитие на ботевградския спорт.
Тук е задължително да спомена, че трябва да се направи дългогодишна стратегия за развитието на спорта, както на масовия , така и на този, целта на който е постигането на високо спортно майсторстви и изграждането на професионални състезатели и отбори. Тази стратегия трябва задължително да се гради върху осигуряването и поддържането на адекватна, съвременна спортна база.
Въпрос зададен от георгиев 06.10.2011, 13:59
Г-н Гавалюгов,Г-н Витков ,
Смятате ли , че община Ботевград се нуждае от нова спортна зала или е необходимо да бъде реконструирана и модернизирана съществуващата зала"Балкан " с по-малко средства ?
Смятате ли ,че е целесъобразно поддържане на ледена пързалка и спортен комплекс В.Левкски за сметка на делегираните бюджети на училищата ?
Отговор от Борислав Витков 06.10.2011, 22:08
Смятам ,че Ботевград има нужда от нова спортна зала.Сегашната спортна зала е построена през 1962 г. и доколкото знам е една от първите за професионален спорт в България. Сега обаче съоръжението не отговаря на стандартите и изискванията.Освен това тя не е пригодена за други спортове и трудно би се реконструирала и модернизирала.
Относно издържането на ледената пързалка и спортния център в ОУ"Васил Левски" с пари от делегираните бюджети на училищата съм абсолютно против.Поддръжката на такива съоръжения изисква средства които в никакъв случай не трябва да са за сметка на училищата.
Според мен трябваше да се помисли за възобновяване на спортове,които преди години бяха популярни в Ботевград като:борба,тенис на маса,джудо ,които биха могли да се позиционират в залата която вече е ледена пързалка.
В много градове се правят временни ледени пързалки само зимния сезон.За мен ледената пързалка е една ненужна екстра.
Въпрос зададен от Пехливанин 06.10.2011, 10:23
Не е въпрос, но все пак искам да изразя подкрепата си към едни млади хора които се опитват да променят създалото се от толкова много години статукво.Това че сте излезли едва постоянен диалог в интернет с вашите бъдещи избиратели е много новаторско и според мен ще даде резултати.Браво !!!
Отговор от Тихомир Найденов 10.10.2011, 22:22
Благодаря, дано се окажете прав :)
Въпрос зададен от ФЕН 05.10.2011, 18:19
Едно голямо БРАВО, подрекпям ви и дано да успеете!!!
Отговор от Тихомир Найденов 10.10.2011, 22:24
Благодаря Ви за доверието - дано повече хора мислят и работят за една по-добра Ботевградска община
Въпрос зададен от Павлова 05.10.2011, 16:11
Кое е първото нещо за което ще се борите да промените,ако вашата листа влезе в управлението на Общината?
Отговор от Иван Гавалюгов 06.10.2011, 10:03
Определено бих искал да имам властта да променя сегашното положение с (не)спазването на вечерен час и (не)допускането на непълнолетни в заведения, предлагащи алкохол. Убедено твърдя, а и всеки един от вас има достатъчно ежедневни примери, че контролът в това отношение е напълно формален и неефективен. Ежедневно сме свидетели на пияни тинейджъри, разхождащи се с бутилки бира или друг алкохол без изобщо да се притесняват от това, дори напротив. Заведенията са пълни освен с непълнолетни, вече и с малолетни, далеч след определения вечерен час и без придружител, а отгоре на всичко им е сервиран и алкохол.
Абсолютен приоритет, както в национален така и в регионален план трябва да бъде възпитанието на младите хора и стриктно спазване на разпоредбите и прилагане на необходимите контролиращи и санкциониращи мерки, описани в общинската наредба за опазване на обществения ред и в различните програми, касаещи работата с подрастващите.
Най-ценна и важна е инвестицията е в децата и младите хора - възпитание, образование, изграждане на ценностна система, основата на която са християнските добродетели.
Въпрос зададен от Д.Станева 05.10.2011, 14:20
Не виждам отговор: Зад кой кандидат за кмет
стои общество за нова България?
Отговор от Иван Гавалюгов 05.10.2011, 15:18
вече отговорих, макар и със закъснение

В допълнение ще кажа, че считам, че по-голямо внимание трябва да се обърне върху кандидатурите за общински съветници, защото общинския съвет е органът, който по идея трябва да е водещ при определяне политиката на общината. Практиката , не само в Ботевград, за съжаление, е друга и ролята на Общинския съвет е сведена до едно формално одобряването на предварително взети решения, при което конструктивния и смислен дебат по проблемите липсва.
Въпрос зададен от жена кореняк Ботевградчанка 05.10.2011, 13:32
Какво е виждането за инфраструктурата на града и реда и чистотата в него? Смятате ли, ако бъдете избрани да измивате улиците поне веднъж в месеца, а не както през изминалите 8 год.се миеха само определени улици?
Отговор от Тихомир Найденов 05.10.2011, 18:24
Положението със сметосъбирането и поддържането на чистотата в общината са доста странни.

Имаме изключително високи такси смет за юридически лица, които твърдо не отговарят и по никакъв начин не се съотнасят към реално извършените услуги. Как точно се изразходват тези средства аз лично не знам, но определено се вижда, че улиците са изключително прашни, а кошчетата за боклуци са в лошо състояние или направо липсват.

Същевременно, в община Ботевград вече втора година тези дейности се извършват от фирма, която не е избрана с тръжна процедура, а под някаква форма на договорка. Ясен отговор на въпроса ЗАЩО това е така не бе даден от и.д. кмета на общината Краси Андреев на последната сесия на общ/ съвет.

Моето лично мнение е, че поддръжката на зелените площи и междублоковите пространства, редовното миене на улиците, сметосъбирането, сметоизвозването и сметосъхранението трябва да бъдат заложени в точна, конкретна и ясна програма със заложени съответните финансови средства, необходими за реализирането и'. А дали с това ще се занимава една или повече фирми, или пък нова общинска структура/фирма, няма значение стига избора да е направен прозрачно и с процедури, спазващи смисъла и духа на ЗОП, а не с маневри и договорки, с които закона, макар и да не се нарушва, се заобикаля (както в момента).
Въпрос зададен от жена 05.10.2011, 13:16
На това му се казва нестандартна кампания, без излишни разходи. Идейни сте. И най важното - с открити лица пред хората. Аз и семейството ми ще ви подкрепим.
Отговор от Тихомир Найденов 05.10.2011, 18:26
Радвам се, че мислите така. Надявам се, че няма да Ви разочароваме.
Въпрос зададен от Светла Георгиева 05.10.2011, 11:38
Кого подкрепя вашата листа за кмет на общината?
Досегашният или нов?
Отговор от Иван Гавалюгов 05.10.2011, 15:10
Листата на ОНБ не дава официална подкрепа на нито един кандидат-кмет. Считаме, че е редно или да издигнем за кандидат наш представител, а както в случая, ако няма такъв, да оставим на всеки един кандидат-съветник сам да прецени кой от кандидат-кметовете да подкрепя, но като индивидуална позиция, а не като член на листата. Това, че не подкрепяме никой, не означава, че смятаме че няма подходящи кандидатури за кмет.
Въпрос зададен от ilia Hristov 05.10.2011, 11:00
kakvo mislite i kakvo bihte napravili otnosno romite i romskia kvartal
Отговор от Тихомир Найденов 05.10.2011, 12:54
Преди всичко смятам, че всички граждани на България трябва да осъзнаят, че освен права имат и ЗАДЪЛЖЕНИЯ.

Предполагам разбирате, че общинския съвет има лимитирани правомощия и възможности да се справя с проблеми, които се трупат от години и трябва да са предмет на държавна политика. Но това е прекалено дълга тема...

Все пак, смятам, че общината следва да подобрява инфраструктурата в квартала, но и много стриктно да следи доколко тя се опазва и да налага съответните глоби на нарушителите.

Също така трябва да се помисли за засилен контрол на сигурността в регионите около ромските квартали, тъй като е ясно на всички, че там има по-високи нива на престъпни посегателства върху личноста и имотите на гражданите.
Въпрос зададен от Ц.А.Г. 05.10.2011, 10:54
пожелавам ви успех-вие сте кадърни млади хора ,който могат да променят нещата
Отговор от Борис Борисов 05.10.2011, 13:35
Благодаря за доверието, длъжни сме да го оправдаем.
Въпрос зададен анонимно 05.10.2011, 08:49
ще промените ли нещо и какво конкретно ако отговора е да в нашия град с Вашите гласове в новия общински съвет
Отговор от Тихомир Найденов 05.10.2011, 10:38
Отговорът на този въпрос доста зависи от това какъв резултат ще получим на предстоящите избори. :)

Поне на мен би ми се искало общинския съвет да е МНОГО по-диалогочно място, където докладните и предложенията не се приемат просто машинално. Оперативното ръководство на общината така или иначе е съсредоточено в кмета и общ. администрация и място за много конкретни предложения идващи от общ. съветници, които да са одобрени поне досега нямаше. Сухата статистика показва, че такива предложения са единични случаи и повечето от тях са по незначителни поводи.
Въпрос зададен анонимно 05.10.2011, 08:05
Ще работите ли за кмета ,тъй като от него зависи спорта и ако не го подкрепяте има опастност да няма пари?
Отговор от Борислав Витков 05.10.2011, 12:53
Ние няма да работим за кмета ,а за хората в общината.Спорта не зависи от кмета и кмета не зависи от спорта.Спорт е имало и ще има независимо кой е кмет.Децата трябва да спортуват,а в Ботевград слава богу избор на спортове има.Надявам се все повече подрастващи да намират в спортните зали един втори дом.
Отговор от Иван Гавалюгов 05.10.2011, 13:37
Здравейте,

благодаря за въпросите, ще се постарая да отговарям конкретно,съдържателно, но и кратко.

Не, няма да работим " за кмета" , който и да е той, а ще се стараем с работата си като общински съветници максимално добре да "съветваме" и да възлагаме задачи на кмета и администрацията, защитавайки максимално добре интересите на общината и ботевградската общественост. Със сигурност звучи изтъркано и банално, защото го чувате от всички и навсякъде, особено преди избори. Аз лично имах възможност да бъда общински съветник през изминалия мандат и нямам основание да се срамувам от работата си като такъв, но не бих казал че мога и особено да се гордея, тъй като не успях да променя решения, които считах че са неправилни.
По отношение на спорта : особено съм горд, че заедно с група съмишленици, хора които доказаха на практика, голямата си любов към баскетбола, както и благодарение на цялата баскетболна общественост, показахме, че спортът, в частност баскетболът, може не просто да съществува, а и да се развива и без финансова подкрепа от общината. Това се случи през сезон 2008-2009. Общинското ръководство осъзна грешката си и в следващите две години успя да задели не малко средства, макар и в не пълен от обещаното размер. Тази тема е дълга и бих изложил вижданията си по-нататък, ако проявите интерес.
Накратко на въпроса : не съм, не го правя и не бих направил компромис със съвестта и вижданията си, само за да получа нещо или да постигна резултати в която и да е област, основата на които е порочна зависимост.